zaterdag, mei 20, 2006

Algemene Info over Cabo Verde , Kaapverdische Eilanden, Cape Verde Islands.


In de Atlantische Oceaan (Atlantic Ocean), ter hoogte van Gambia, ligt een archipel van 10 vulkanische eilanden, genaamd Kaapverdie, Cabo Verde , Kaapverdische Eilanden, Cape Verde Islands.

Op de eilanden van Kaapverdie kun je te prima rondtrekken door de natuur (o.a. Santo Antao en Fogo), windsurfen (windsurfing, Kite Surfing) aan de kust (coast) of duiken (diving) in de heldere wateren rond het wrak Santa Maria.

In de avonduren duik je het gezellige nachtleven (night Life) in (o.a. in Mindelo de hoofdstad Sao Vicente).

De mooiste stranden vind je in Tarrafal, helemaal in het noorden van het eiland Santiago. Op het kleine eilandje Brava kan je daarnaast fraaie bergen beklimmen.

In de hoofdstad van het eiland Sao Vicente genaamd Mindelo vind je nog prachtige, koloniale Engelse huizen bij de haven (harbor). Hier speelt het leven zich verder op straat af. Erg gezellig. Vanaf de 774 meter hoge Monte Verde heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Santiago is het vruchtbare en grootste eiland van Kaapverdie met de gezellige hoofdstad Praia. Prachtige bountystranden vind je op het eiland Boavista. Ook kan je hier prachtige wandelingen of jeepsafari's door de duinen maken.

Het eiland Sal heeft vooral zon, zee en strand te bieden. Maar ook een immense krater van een stille vulkaan, dit was vroeger het centrum van de zouthandel (Pedra de Lume). Voor surfen en duiken moet je op het eiland Sal in het gezellige Santa Maria zijn.

Cabo Verde staat ook bekend om zijn muziek (music) , Lura, Cesaria Evora, Tcheka, Tito Paris, Suzanna Lubrano, Gil Semedo, Bana, Ildo Lobo.

Hieronder vind je onze verslag van onze vakantie in februari (carnaval Mindelo) en maart 2006.

Geen opmerkingen: